13 Eylül 2009 Pazar

PROFİTEROL

*PROFITEROL*

Malzemeler: Bir su bardağı su
100 gr. Margarin
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Tencerede kaynatılır.Kaynayınca 1 su bardağı un eklenir ve 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Ateşten alınan hamur başka bir kaba konur 4 tane yumurta hamur soğuduğunda teker teker kırılır ve yoğrulur. Cıvık bir hamur olur.
Bu hamur tatlı kaşığı ile yağlanmış tepsiye yerleştirilir, yaklaşık 35-40 adet önceden ısınmış fırında 35-40 dakika pişirilir.Üzeri pempeleşince fırın kapatılır. Kesinlikle pişme esnasında ve piştikten sonra fırın soğuyuncaya kadar fırının kapağı açılmamalıdır. Açolırsa soğuk hava profiterol üzerine basınç yapar ve içi boş olan bu pastalar çöker. Fırın soğuyunca pastanın üzeri kesilir boştan içeri sıcak krema konur ve kapak kapatılır. Soğuyunca servis yapılır.

Kreması: 4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
4 su bardağı süt

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder