27 Eylül 2009 Pazar

BAKLAVA



Malzemeler:1 paket baklavalık yufka
1 bardak fındık veya ceviz içi
2 bardak sıvı yağı
Şerbet İçin:5su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı:Yufkanın 2 kat serip yağlayalım yarısına gelene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Yarısında ceviz veya fındığı serpelim.Üst yufkanın her katını yağlayıp keselim kalan yağı tavada kızdırıp baklavanın her tarafına dökelim ve sıcak fırına verelim.
Kızarmış baklava ılıyınca ılık şerbeti dökelim.
AFİYET OLSUN
NOT:BAKLAVALIK HAMURU AÇAMAYANLAR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KOLAYLIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder