Malzemeler:1 kilo kadayıf
1 paket margarin
1 su bardaği ceviz içi
Şerbet için:6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 parça limon tuzu
Yapılışı: Kadayıf hamuru tel tel ayrılır eritip soğuttuğumuz margarin üzerine gezdirilir ve hamur ile harmanlanır. Yağını yedirdiğimiz hamur ikiye ayrılır yarısı tepsiye döşenir. Elimizle hafifce bastırarak düzeltiriz. 1 bardak cevizi serperek, hamurun diğer yarısını üzerini koyarak yine hafifce elimizle bastırırız ve sıcak fırına veririz. Hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kızarmış sıcak kadayıfın üzerine gezdiririz. AFİYET OLSUN
12 Eylül 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder